TRYB JASNY/CIEMNY

Świąteczne cake pops


Podstawowe ciasto już mamy, to teraz można wymyślać przeróżne dekoracje. Święta już blisko, więc zrobiłam bałwanki i reniferki. Zainspirował mnie bardzo blog
bakerelli, która ma niesamowite pomysły na cake pops'y i gościła ją nawet Martha Stewart, gdzie razem robiły te małe cudeńka. Są przepyszne i chociaż zajmują dużo czasu, to efekt końcowy jest tego wart. Nadmiar kuleczek, można wykorzystać jako słodkie prezenty dla najbliższych :)

Składniki: (ok 40 cake pops) 
  • 800g ciasta podstawowego, już zmieszanego z kremem (można użyć dowolnego ciasta czekoladowego np. murzynka i wymieszać go z kremem jak dla ciasta podstawowego)
  • 200g czekolady białej
  • 200g czekolady mlecznej lub gorzkiej (ja mieszam pół na pół)
  • m&m'sy na noski
  • precelki na rogi
  • 3 kit katy senses na kapelusze 
  • cukrowe pisaki: biały, czarny  
Sposób przygotowania kulek zamieściłam tutaj. Oczy i uśmiechy malujemy pisakami (moje są od dr. oetker'a). U bałwanków są noski z połówek m&m'sów, a u reniferków z całych. Precelki kroimy na pół, dużo ich schodzi zanim wyjdzie nie skruszony, trzeba sobie znaleźć sposób przecinania. Przechowywać w chłodnym miejscu.





Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

Copyright © Taniec Smaku