TRYB JASNY/CIEMNY

Kanapka z wędzonym łososiem i jajkiem


Utarła się u nas w domu taka mała tradycja, że w niedzielę na śniadanie jemy jajecznicę lub po prostu jajka w jakiejś formie. W szafce leżał jednak cudowny żytni chleb, więc powstały kanapki z jajkami i łososiem, urozmaicone paroma dodatkami. 

Składniki(1 kanapka):
kromka chleba żytniego 
plaster wędzonego łososia 
majonez do posmarowania
rukola, parę listków 
2 plastry jajka
plaster suszonego pomidora


Komentarze

  1. Wspaniałe kanapki w pięknych kolorach! Lubię bardzo jajko z takim lekko miękkim żółtkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na kanapkach dosłownie wszystko co lubię. Apetyczne kolory :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moje ulubione dodatki - wędzony łosoś + rucola i do tego jajko ;) poezja w czystej postaci!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ile minut gotowałaś jajko. kocham takie jajca :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jajko wsadziłam do rondla z letnią wodą i od zagotowania 5 minut :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

Copyright © Taniec Smaku