TRYB JASNY/CIEMNY

Quesadilla z serem i szynką


Gdy burczy w brzuchu, nie mamy wtedy ochoty przygotowywać pracochłonnego posiłku, którego czas przygotowania, odbije się nam na nerwach. Chcemy jednak zjeść smacznie, więc polecam zabrać się za quesadilla, w szybkiej wersji. Głównym składnikiem jest tutaj tortilla, którą wypełnia się serem i dodatkami. Szybkie, smaczne i kojące nerwy :) 

Składniki (1 porcja):
1 placek tortilli 
2 plastry sera żółtego 
2 plastry szynki 
3 paski awokado
garstka rukoli 
Do podania: keczup, majonez

Na połowę tortilli nakładamy ser, szynkę, awokado i rukolę. Składamy na pół i rozgrzewamy patelnię grillową. Kładziemy placek na patelni i obciążamy go średnim garnkiem (tak kładziemy garnek na placku, żeby się dobrze spłaszczył i przypiekł). Po ok. 3 minutach przewracamy tortille na drugą stronę i znowu kładziemy na nią garnek, przypiekamy 3 minuty. Tortilla powinna mieć ciemne spieczone paski i roztopiony ser. 



Komentarze

  1. zgadazam się w 100% - smaczne, szybkie danie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Od kiedy pierwszy raz ją zrobiłam, w podobnej wersji, tak teraz jestem jej wierna:)Pychota

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm, wygląda intersująco. Muszę spróbować :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

Copyright © Taniec Smaku