Quesadilla z serem i szynką
Składniki (1 porcja):
1 placek tortilli 2 plastry sera żółtego
2 plastry szynki
3 paski awokado
garstka rukoli
Do podania: keczup, majonez
Na połowę tortilli nakładamy ser, szynkę, awokado i rukolę. Składamy na pół i rozgrzewamy patelnię grillową. Kładziemy placek na patelni i obciążamy go średnim garnkiem (tak kładziemy garnek na placku, żeby się dobrze spłaszczył i przypiekł). Po ok. 3 minutach przewracamy tortille na drugą stronę i znowu kładziemy na nią garnek, przypiekamy 3 minuty. Tortilla powinna mieć ciemne spieczone paski i roztopiony ser.
zgadazam się w 100% - smaczne, szybkie danie!
OdpowiedzUsuńOd kiedy pierwszy raz ją zrobiłam, w podobnej wersji, tak teraz jestem jej wierna:)Pychota
OdpowiedzUsuńHmm, wygląda intersująco. Muszę spróbować :-)
OdpowiedzUsuń