Koktajl orzechowy z gruszką i mango
Co jecie na drugie śniadanie? Jeżeli między śniadaniem, a
obiadem nie jestem zbyt głodna, to jem jakieś warzywo, owoc lub robię koktajl.
Oczywiście, dużo zależy od tego, jaki jest odstęp czasu między głównymi
posiłkami i czy jestem w domu, czy poza nim. Wtedy niezastąpione stają się kanapki czy owsianki w słoiku.
To niebanalne połączenie składników, wyczarowuje nam sycący
koktajl, z orzechowymi drobinkami i orzeźwiającym posmakiem. Polecam, bardzo sycący :)
A drugą połowę mango, możecie zużyć do owsianki z lodówki i zjeść następnego dnia :D
A drugą połowę mango, możecie zużyć do owsianki z lodówki i zjeść następnego dnia :D
Składniki (ok. 350 ml)
- 1 gruszka ze skórką (najlepiej konferencja)
- 1/2 mango
- 1/2 szklanki dowolnego mleka (sojowe idealnie pasuje)
- 1 łyżka mielonych orzechów (mogą być laskowe, migdały, włoskie)
Wszystkie składniki dokładni zmiksować. Jeżeli wolicie trochę rzadszą konsystencję, to dolejcie więcej mleka lub wody.
uwielbiam różnego rodzaju koktajle! ten wygląda bosko ;)
OdpowiedzUsuńmmm! orzechy i gruszka muszą razem super smakować!
OdpowiedzUsuńrozplywam sie ;D
OdpowiedzUsuńwygląda nieziemsko!!!
OdpowiedzUsuńZ orzechami to może być pyszne!
OdpowiedzUsuń