Mleczna kasza z gruszką i suszoną figą
Ostatni tydzień, przyniósł w moim małopolskim regionie, dużo słońca i ocieplenia, czego nie można powiedzieć o dniu dzisiejszym :( Udało mi się jednak skorzystać z tych przyjemnych dni i spożytkować zapasy mojej energii na zwiększoną aktywność fizyczną na łonie natury. Codzienne biegi wycisnęły ze mnie wszystkie poty, ale za to pozytywnie naładowały do nauki i wzmożyły moją fantazję kulinarną. Na regenerację potreningową zdecydowałam się, kierowana swoistą potrzebą wynalazków, na kaszę w naturalnie słodkim wydaniu. Jest zdrowo, pożywnie i mamy energię na dalszą część dnia :)
Składniki (1 porcja):
- 3-4 łyżki kaszy pęczak lub innej jęczmiennej
- 1/4 szklanki wody
- 1/4 szklanki mleka
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 gruszka
- 1 suszona figa
mmniam! lubię takie śniadanka! pyszne i dodajace energi ;) czekam aż przestanie padac ten okropny deszcz ;p
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie miksy :)
OdpowiedzUsuńo, ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńinaczej, ciekawie :)
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńpęczaku na mleku to ja jeszcze nie spotkałam!
OdpowiedzUsuńale odlot ;]