Granola uniwersalna
Jogurt, owoce i granola. To jest dla mnie podstawowy
zestaw na lato. Na blogu znajduje się wiele mieszanek o różnych smakach, często z
suszonymi owocami. W sezonie, gdy jest bogactwo owoców, pasuje tylko delikatnie
zwieńczyć ich doskonały smak. Dlatego postanowiłam przybliżyć wam najbardziej
uniwersalną kombinację, którą można już wykorzystać do różnych parfaits,
jogurtów, a ostatnio dosypuję ją do owsianki z lodówki. Ostatnio robiłam ją z
borówkami, malinami i morelami, wszystkie były pyszne ^^
Składniki (duży słoik):
½ szklanki kokosu
½ łyżeczki cynamonu (dodaję również tyle samo imbiru)
½ szklanki orzechów (migdały, włoskie), grubo posiekane
ew. 3 łyżki nasion słonecznika
4-5 łyżek miodu
2 łyżki oleju
Pyszna domowa granola , ja daję więcej miodu bo lubię bardzo zlepioną :3
OdpowiedzUsuńmuszę zrobić domową granolę! :) wygląda mega apetycznie :D
OdpowiedzUsuńmarzy mi się taka domowa granola :)
OdpowiedzUsuńJa też mam ochotę na taką domową granolę ;) Byłaby przepyszna na śniadanie i nie tylko ;)
OdpowiedzUsuńMniam, mniam. ;d
OdpowiedzUsuńPróbowałam już parę przepisów na granolę i mi się nie nudzi. Takie śniadania to ja lubię. <3
Moja pierwsza granola i jestem zachwycona :) Zdecydowanie najlepsza prosto ze słoika ze szklanką zimnego mleka. Dodałabym może jeszcze trochę brązowego cukru, a tak poza tym to świetna proporcja, dziękuję! :*
OdpowiedzUsuńTo pierwsze koty za płoty, teraz już możesz bawić się w cudowną dowolność, pozdrawiam :))
Usuń