Eksperymentuję. Quinoa na słodko
Lubię eksperymentować na sobie różne rzeczy, żeby
sprawdzić, czy da się, by było lepiej, zdrowiej i silniej. Moim ostatnim świetnym
odkryciem było zastąpienie balsamów, kokosowym, organicznym masłem do ciała. Dla mojej skóry, to jest zbawienie :D
Testuję też quinoa (o której pisałam poprzednio), na śniadanie świetnie współgra ze
słodkimi smakami. Tak trochę w przerwie od owsianek i granoli, chociaż tego mi
nic nie zastąpi ^^
Mój odwyk od piekarnika wzbiera na sile. Jak mogliście
zauważyć dawno żadnego ciasta nie było, a po fali rabarbarowych wypieków w
internecie, moje oczy i ręce proszą o jakiś dostęp do magicznego piecyka, wydającego
te cuda /już za tydzień xD/.
A może podzielicie się czymś ciekawym, co polepsza Wam
samopoczucie lub wygląd ? ;)
Skład:
ugotowana quinoa
jogurt naturalny
dżem z czarnej porzeczki i brzoskwiniowy
orzechy włoskie
Przed gotowaniem quinoa, najlepiej zalać ją wodą i
odstawić na 15 minut. Osączyć ją z tej wody. Potem zalać w garnku, na 1 szklankę quinoa - 1,5 szklanki
wody, zagotować i gotować pod przykryciem na małym ogniu, ok. 20 minut, aż
wchłonie wodę. Co jakiś czas mieszać i w razie potrzeby dolać gorącej wody.
Uwielbiam tą kaszę, też lubię eksperymentować, ale to prawda owsianka to owsianka :) Choć ta kasza jest wspaniała w smaku i jak pięknie podana! ;)
OdpowiedzUsuńJa quinoę jadłam do tej pory tylko na słodko i bardzo mi w tej wersji smakuje :) Za to będę musiała przekonać się, jak komponuje się w zestawieniu z czyms słonym.
OdpowiedzUsuńZapomniałam o niej!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda;)
Ta kasz jest boska! W Twoim wydaniu - przepyszna!
OdpowiedzUsuńmusi być pyszne
OdpowiedzUsuńRobię ją często na słodko. Jest przepyszna w każdej wersji :)
OdpowiedzUsuńJa ostatnio też się nią zajadam! Bardzo ciekawy smak i polubiłam ją od razu ;)
OdpowiedzUsuńlovely! would you like to follow each other in gfc and bloglovin? let me know!
OdpowiedzUsuńja dalej nie jadłam tej kaszy, a ty tak kusisz,że może w końcu ją kupię ;p pysznie podana !
OdpowiedzUsuńYummie!
OdpowiedzUsuń<3
pysznosci - inspirujesz Kochana na max!!!
OdpowiedzUsuńHehe, dziękuję, inspiracje to podstawa ;)
UsuńUwielbiam takie pyszne eksperymenty :)
OdpowiedzUsuńVery rich!!! thank you so much for your visit! I follow you!
OdpowiedzUsuńHave a wonderful weekend!!!:)))
Besos, desde España, Marcela♥