Czekoladowy mus z awokado, wartościowy deser i małe zmiany.
Z racji tego, że ten blog jest moim małym centrum
kulinarnym, mam potrzebę pozbycia się niektórych przepisów. Tak to jest już w
naszym życiu, że się ono nieustannie zmienia, tak jak upodobania i
przyzwyczajenia. Są tu przepisy, których już nie zrobię lub najzwyczajniej
uważam, że nie powinny się tu znaleźć. Dlatego parę na pewno pousuwam, gdyż
chcę mieć tutaj rzeczy naprawdę dobre, sprawdzone i takie, które mogę
zarekomendować. Nie wrzucam tu przepisów każdego typu, dla wszystkich, czy to
lubię, czy nie, a jedynie takie, które mi pasują, z nadzieją, że zachęcę do
swojej kuchni i smaków, każdego kto to moje skromne miejsce odwiedza. Także
zgodnie z duchem przedstawionych postulatów zapraszam na zdrowy deser :)
Bardzo gładki, delikatny mus, gwarantowane lekkie
samopoczucie po spożyciu i satysfakcja z odnalezienia, tak zdrowo
zaspokajającej słodkości.
Składniki (1 porcja):
½ dużego awokado, miękkie, bardzo dojrzałe
1 czubata łyżka kakao
1 łyżka syropu klonowego lub 1 łyżeczka miodu
2 łyżki mleka sojowego
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować blenderem, na
gładką masę. Można udekorować suszoną żurawiną lub innymi dodatkami, u mnie też
konfitura różana.
Chyba się w końcu przekonam do awokado ,bo na słodko wygląda obłędnie apetycznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten mus :) Zdrowy i pyszny.
OdpowiedzUsuńmmmm musi byc przepyszny !!
OdpowiedzUsuńpyszności:d
OdpowiedzUsuńto jeden z najlepszych i najzdrowszych deserów jakie jadłam :)
OdpowiedzUsuńsuper zdrowy i smaczny :)
OdpowiedzUsuń