Świeży sok z dodatkiem buraka i rozgrzewającym imbirem
Kupiłam narcyzy w doniczce, by wnieść trochę wiosny do pokoju. Lubię się otaczać przyrodą, lubię żyć zgodnie z naturą, boli mnie działanie wbrew organizmowi, nawet przez zwykłe zarywanie nocy, czy jedzenie w pośpiechu. Co się czuje po wypiciu takiego soku, to jedynie radość, energia i ta wewnętrzna harmonia, płynąca z naturalnych składników. Ostatnio uwielbiam dodatek buraka do soków, podkręca ich kolor i smak, ale się nie przebija. Jedynym ograniczeniem jest posiadanie sokowirówki, ale może ten widok zachęci Was do zainwestowania w nią ;)
8 marchewek (ok. 0,5 kg)
1 pomarańcza
2 jabłka
1 mały burak
kawałek imbiru, 2-3 cm
dodaję jeszcze pół selera
Warzywa i owoce obrać ze skórek, przecisnąć przez sokowirówkę i witaminki gotowe.
Lubię świeże soki ! :) Ostatnio byłam w nowej galerii w moim mieście i piłam tam pyszny smoothie robiony na moich oczach :)
OdpowiedzUsuńW takich miejscach można się zainspirować połączeniami i zrobić później w domu :) A ja też lubię wypić takie na mieście, zwłaszcza, że często mają szeroki wybór owoców, są też dodatki jagód acai lub aceroli ! :D
UsuńA co robisz z "wiórami" z warzyw? Masz na nie jakiś przepis, czy po prostu je wyrzucasz?
OdpowiedzUsuńKasia
Wyrzucam, bo są już tak wysuszone ze wszystkiego, że nie wiem, czy nadadzą się do czegokolwiek. Przydałoby się może ludziom, co mają zwierzęta hodowlane. Pozdrawiam :)
UsuńNIE NIE NIE!!! Zblenderuj i zrób z nich sos naturalny, ciasto, zagesc zupe. Nie wyrzucaj!
UsuńPozdrawiam :) Mama Friday
Hmm myślałam jak je wykorzystać, w sumie zostaje właściwie sam błonnik, ale jakoś nie widzę tych wiórów w sosie czy zupie, musiałabym pomysleć jaka role maja spełniać np w cieście.. ;)
UsuńDziękuję za odpowiedź. ;)
OdpowiedzUsuńtyle zdrowia = tyle szczęścia! i to wszystko w jednej szklance :)
OdpowiedzUsuńTaka bomba witaminowa :))
OdpowiedzUsuń