Trufle owsiano-arachidowe na zabieganie
Zamienniki słodyczy, pożywne i okrągło ulepione. Domowe trufle już znacie, teraz w wersji orzechowej. Odnośnie mnie i mojego czasu, to na razie mam go niewiele, więc wpadam na chwilę i Wam podpowiadam jak zaopatrzyć się w coś dobrego i zdrowego !
Składniki (ok.12 sztuk):
50g daktyli
120g płatków owsianych
2 łyżki wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki miodu
2 łyżki masła orzechowego
Daktyle zalać pół szklanki wody, zagotować w rondelku, żeby się rozmiękły.
Płatki owsiane zmielić na drobno w blenderze, jeśli nie macie takiego to można zostawić, ale lepiej żeby były drobne. Daktyle zmiksować z wodą na pastę, dodać resztę składników i zagnieść. Jeśli masa będzie za lepka to dodać wiórki kokosowe, mąkę orzechową lub więcej płatków.
Robić kuleczki i obtoczyć w kakao. Przełożyć na chwilę do lodówki, ale można przechowywać poza nią.
Wyglądają obłędnie! Chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńporywam kilka trufelków! :)
OdpowiedzUsuńakurat wczoraj truflami na śniadanie się zajadałam, a Twoją wersję równie chętnie bym zjadła - czas znowu je 'ulepić' :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńrewelacja, na pewno jest bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńYummy :3 chyba je zrobię ;)
OdpowiedzUsuńPłatki owsiane błyskawiczne?
OdpowiedzUsuńObojętnie jakie, jeśli masz możliwość je zmielić na drobno. A jak nie będziesz mielić, to wtedy błyskawiczne :)
UsuńTe trufle wyglądają nieziemsko! :) muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńZdrowa alternatywa, lubię to :>
OdpowiedzUsuńWyglądają idealnie :>
OdpowiedzUsuńCiekawie dobrałaś składniki, słodka przekąska idealna :)
OdpowiedzUsuńSkład trufli idealny dla mnie.Pyszne.
OdpowiedzUsuńZapisuję przepis i koniecznie musze zrobić! :)
OdpowiedzUsuń