TRYB JASNY/CIEMNY

Kanapka z pieczonym bakłażanem i szynką parmeńską


Korzystając z ostatniego przepisu na pieczone bakłażany można zrobić sobie wiele pysznych posiłków. Jak widać można te mięciutkie plasterki ułożyć również na kanapkę, co wznosi ją na wyższy poziom kanapkowych smaków, naprawdę w tym połączeniu wychodzi rewelacyjnie :)
To co, może w końcu pokusicie się na rozgrzanie piekarnika? Można też posłużyć się patelnią, najlepiej grillową i podsmażyć na niej bakłażany z dwóch stron.

Na kanapkę:
szynka parmeńska lub wędzony łosoś
pieczony bakłażan w plastrach (przepis tu)
pomidor
listki bazylii
świeżo mielony pieprz
ew. majonez



Komentarze

  1. Pod ostatnim Twoim postem rozpływałam się na temat bakłażana. W takim akompaniamencie musi smakować jeszcze lepiej :) Bardzo lubię pastę z pieczonego bakłażana.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pastę raz próbowałam, ale jednak wolę takie w całości. Jednak w każdej formię lubię i zjem :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

Copyright © Taniec Smaku