Jaglany krem kawowy
W nagłej potrzebie, proste rozwiązania przychodzą najszybciej do głowy. Nadmiar ugotowanej kaszy jaglanej spożytkowałam na taki miks, który nada się do wielu zadań. Jedzcie sam, z bananowymi plackami albo ze świeżymi, słodkimi malinami.
Do plecaka na wycieczkę też ujdzie ;)
Składniki:
1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/3 szklanki gorącej wody
20-30g gorzkiej czekolady
1 łyżka kakao
3 łyżki gęstego mleczka kokosowego
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżka miodu
1 płaska łyżka kawy rozpuszczalnej
Czekoladę zalać gorącą wodą i wymieszać, żeby się trochę rozpuściła. Do ugotowanej kaszy dodać wszystkie składniki i zmiksować na jednolity krem.
Uwielbiam wszystko co kawowe <3
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie i apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZdrowy i przepyszny! :) Szkoda, że moja rodzina zawsze jakoś wychwyci, że to zdrowe i nie kwapią się do jedzenia.. A niech żałują! :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawi mnie smak kremu. Podoba mi sie dodatek mleczka kokosowego:-).
OdpowiedzUsuń