Koktajl dyniowy
To jest tak, gdy napieczesz dużo dyni, zmiksujesz, a później kombinujesz gdzie by tu ją jeszcze wcisnąć. Taki koktajl przyjmie wszystko i to już jest potwierdzone przez dziesiątki dodatków, teraz też przez dynię.
Kremowy, aksamitny koktajl o orzechowym aromacie z dodatkiem cynamonu. To się nazywa złota jesień w szklance.
Składniki:
3 łyżki puree z dyni
1 mały banan
1 łyżeczka masła orzechowego
1/2 szklanki mleka roślinnego
szczypta cynamonu
Wszystkie składniki zmiksować blenderem.
*brzegi szklanki są umoczone w wodzie i obtoczone w cukrze kokosowym.
*brzegi szklanki są umoczone w wodzie i obtoczone w cukrze kokosowym.
Swietny przepis na wykorzystanie puree z dyni. Z pewnoscia tez taki zrobie. Mam przeczucie,ze koktajl jest pyszny :-).
OdpowiedzUsuńJeśli smak jest równie dobry co prezencja to się rozpłynę ;D
OdpowiedzUsuńDla mnie super, ale ja lubię wszystko co jest z dynią :D
UsuńMa cudowny kolor :)
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiam dynię, więc w takim koktajlu z pewnością bym się zakochała :)